Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A betegség lelki okai 3

2009.10.28

Folytassuk az okfejtegetést az „f-h” betűs betegségek táján.

Fejfájás, és gyengébb migrén: Az ego alábecsülése, és megtagadása. Nem érezzük magunkat bizonyos helyzetek magaslatán, túl kemény önkritika. Félelem az élettől, a dolgok ki,-és beteljesedésétől.

 

Fogak (gyakori panaszai): Fontos döntések eltolása, félelem a rossz döntésektől. Úgy érezzük nem tudunk racionálisan gondolkodni, talán most nem is ésszerűen kéne, lehet egy kicsit engedni kéne a szívnek, vagy pont az észnek.

Fülfájdalmak: Nem figyelsz a belső hangra. Harag, és veszekedő szülők. Túl nagy a zűrzavar körülötted, vagy benned. Rendezd el a soraidat, békélj meg magaddal. Próbálj meg kicsit pozitívabban szemlélődni magad körül, tudd, hogy a békét először magadban kell megtalálni.

Gégerák: Elbizonytalanodás, életet is meghatározó fontos kérdésekben Érezd, hogy biztonságban vagy és nyitott az út a boldogság felé, szabadulj meg a félelmeidtől.

ImageGerincferdülés, és testtartási zavarok: Egyik feled túlságosan hangsúlyos a másikkal szemben. Túl sokat vállalsz magadra, nem bírod a terheket, ne vedd át más problémáit is a saját válladra. Túl sok trauma ért, amik miatt megtörtél.

Golyva (Strúma, pajzsmirigy megnagyobbodás): Lelki bántalmazások megelégelése. Én vagyok „mindenben az áldozat” érzés. Túl sok kielégítetlen vágy és folyamatos kudarcok. Merj önmagad lenni…

Gyermekbénulás: Bántó féltékenység. A világ szeret, és mindenből megkapod azt, amit kell és úgy ahogyan kell. Valakit fel szeretnél tartani dolgai elvégzése érdekében.

Gyomorfekély, gyomorproblémák: Elfojtott agresszivitást jelent. Túl sokat töprengsz, próbálj meg beletörődni a dolgokba, valaki, vagy valami elvesztésébe.

Gyulladások: Félsz valamitől, és nem tudod a problémáját feldolgozni, pedig csak egy kicsit kéne elgondolkodni, hogy biztos érdemes-e a dolgon rágódni.

Hajpanaszok: A dominálással, a függetlenséggel való problémák. Nem szabad minden külső ingert komolyan venni. Új korszak kezdete az életedben, vagy a túlzott visszahúzódás jele.

Hányás (krónikus): Elutasítasz valami téged komolyan érintő dolgot, undorodsz a körülötted lévő világtól.

ImageHasi panaszok, hasmenés: Nem hasznosítod kellően az eddigi tapasztalataidat, vedd komolyabban őket, ezzel eléred, hogy tudatosuljanak benned. Ne idegeskedj az egzisztenciád miatt.

Heg: Egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned, ha megpróbálod kideríteni, majd orvosolni, elfogadni a sérülést, a seb elkezdhet begyógyulni.

Herpesz: Ne ítéld el a környezeted, fogadd el magad, hiszen egyértelműen a valamitől való undorodást jelképezi.

Hólyaggyulladás, húgyhólyagi panaszok: Elfojtod érzelmeidet, túl nagy pszichés nyomás alatt állsz. Érzelmi telítettség jelent. Tulajdonképpen alul jön ki a probléma, ún. "altesti sírás"-nak is nevezhetjük.

Hordó-mellkas: Nem magadat adod, sokkal nagyképűbbnek mutatkozol, túl „magasan hordod az állad”.Valld be: neked is vannak gyenge oldalaid.