Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kik azok a boszorkányok ?

2010.03.18

Kik azok a boszorkányok?

Szerintem a boszorkányok és a mágusok olyan személyek, akik tudatosan használják a mágiát.
Mit jelent ez pontosan?
A lexikon szerint: „a mágia a természet titkos erőinek felhasználása az események befolyásolása céljából”. Mivel nem vagyok híve a „titkos erők”-kel való ködösítésnek, ezt úgy fogalmaznám inkább, hogy „a mágia létünk (életünk) milyenségének megteremtése, az Univerzum törvényeinek felhasználásával”, s mint ilyen, hitem szerint mindenki mágiahasználó e világon. Pont azért fűztem hozzá a boszorkány meghatározásához a „tudatos” szócskát, mert ez az, ami megkülönbözteti őt a többi embertől, akik úgy hiszik, hogy „Istentől”, a „Sorstól”, a „Véletlenektől”, ill. egyéb külső okoktól függenek. A tudatos mágiahasználók tisztában vannak azzal, hogy más nem lévén, csakis saját erejükre támaszkodhatnak, ezért megismerik lehetőségeiket és korlátaikat, és a mágia így tökéletes létté válik a számukra. Tehát, nem attól boszorkány vagy mágus valaki, hogy valamely extra képesség kiváltságos tulajdonosa, (hiszen mindenki az, csak nem mindenki fedezi fel önmagában és használja bölcsen,) hanem attól, hogy felismerte a lét alapigazságait, s azt napról-napra jobban megértve, mindig legjobb tudása szerint gyakorolja is.
S hogy mi a lét legnagyobb alapigazsága? Az, hogy valamennyien egyek vagyunk. Ez az igazi misztérium. Minden élőlény kapcsolatban van egymással – ember, állat, növény összetartozik. Minden, ideértve a Föld nevű égitest is, ahol élünk, szent a mágia tudatos használói számára. A boszorkányok tisztában vannak vele, amikor másokat bántanak, tulajdonképpen önmagunkat bántalmazzák, s ezért is igyekeznek senkinek és semminek sem ártani.
Tudni, hogy minden mindennel összefügg, és mindannyian egyek vagyunk, annyit tesz, hogy a mások javát legalább annyira szívünkön viseljük, mint a sajátunkat. Ez a valódi hatalom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.