Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


húsos krumlitekercs

2009.04.02

Hozzávalók:

40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
irospaprika

A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt

tojás a kenéshez

Elkészítése:

A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.