Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamis túrógombóc

2010.01.14

Hamis túrógombóc

Hozzávalók
1 liter tej
cukor
csipet só
búzadara
1 tojás
1 tejföl
vaníliáscukor
zsemlemorzsa
Elkészítés:
Készíts sima tejbegrízt. Azaz: a tejet kezd el melegíteni, rakj bele cukrot (ízlés szerint) és egy csipet sót. Majd ha elkezd futni, akkor öntsd bele lassan a grízt, és kevergesd. Főzd félkeményre vagy félfolyósra. Húzd le a tűzről, üsd bele a tojást, keverd el, és tedd még vissza a tűzre egy “rottyanásnyira”. Majd végleg húzd le a tűzről, és gyakori kevergtés mellett hútsd ki, amolyan kézmelegre. Ha túl kemény lett, egy kis tejföllel (egy kanálnyi) krémesítsd. Ízesítsd egy kis vaníliáscukorral. Majd gyúrj belőle gombócokat. A gombócokat forgasd meg pirított zsemlemorzsában. Feldobhatod, ha a zsemlemorzsához egy kis pirított, szeletelt mandulát is adsz. (de ez nem kötelező)

Majd a gombócokat tálald, és adj hozzá cukros tejfölt. (Bár az én párom a vaníliasodót követeli hozzá…)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.