Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes krémes 1

2009.12.28

Mézes krémes

Hozzávalók:

  • 1 tojás,
  • 3 dkg. zsír,
  • 2 ek. méz,
  • 2 ek. tej,
  • 15 dkg. cukor,

Ezt jól összekeverjük és forró gőzön felfőzzük.

Amikor a massza átforrósodott: 45 dkg. lisztet, és 1 kk. szódabikarbónát adunk hozzá, majd 4 részre osztva 1/2 órát pihentetjük. Vékony lapokká sodorjuk. laponként megsütjük.

Krém:

  • 25 dkg. cukor,
  • 20 dkg. vaj, vagy margarin.

Ezt is habosra kikeverjük, ezután 4 dl. tejbe 2-4 ek. darát főzünk és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, összekeverjük a vajjal. Az első és harmadik lapot a krémmel, a középsőt vékonyan lekvárral töltjük. Tetejére kevés porcukrot hintünk, hűtőszekrénybe tároljuk. Másnaptól fogyasztható, de hűvös helyen, 6 hétnél is tovább eláll és friss ízét megőrzi. Nagyon finom vendégváró sütemény!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.