receptek
Tüköt tojás virslivel:
4 db tojás 4 db virsli só
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
- A virsliket óvatosan egy éles késsel hosszában félbevágjuk, úgy, hogy a tetejükön egyben maradjanak.
- Kifelé fordítva szív alakot formálunk belőlük, majd az aljukat egy fogpiszkálóval átszúrjuk.
- A virslik egyik oldalát teflon serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd átfordítjuk a másik oldalára, és beleütünk egy tojást. Addig sütjük, amíg a tojás teteje szépen "meghúz".
Zsemlében sült tojás:
Fejenként egy zsemle, 2 tojás és két szelet sonka
Elkészítési idő: 15 pe
Elkészítés:
A zsemléket félbevágom, kiszedem belőle a belsejét, és belerakom a kivajazott tepsibe. A zsemlékbe belefektetem a sonkát és ráütöm a tojást.
Erős lángon addig sütöm, amíg a tojás fehérje megszilárdul. Paradicsommal, zöldsalátával tálalom. Jó reggelire, vacsorára, a gyerekek nagyon szeretik.
Tipp: Ketchuppal díszítve rajzolhatunk neki szemet, szájat.
Lilahagymás babkrém - szendvicskrém recept:
1 piros bab konzerv, 1 lila hagyma, pici só, pici ecet vagy almaecet vagy balzsamecet
Elkészítési idő: 5 perc
Elkészítés:
A babkonzervet kinyitom, leöntöm a levét.
A hagymát berakom egy turmixba vagy mixelős gépbe, picikre ledarálom, majd hozzáadom a babot, sót, csepp ecetet.
A babkrém legfinomabb barna kenyérhez, sok nyers zöldséggel.
pizza tészta ( egyszerű, gyors)
Hozzávalók:
4 nagy tepsi pizzához 1 kg liszt, 0,5 l víz, só, cukor , élesztő..( és megbolondíthatjuk egy kis fűszerrel magát a tésztát is ) .
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
Az 1 kg liszthez hozzá keverjük a 2 evőkanál cukrot és az élesztőt na meg körülbelül 1 dl tejet. ( én instant élesztőt használok az kapható 0,5 kg liszthez vagy 1 kg liszthez . ) amikor ezt jól össze kevertük akkor langyos vizzel felöntjük és össze dolgozzuk kézzel .... és már mehet is pihenni ...kb fél óra elég neki...isteni puha a tészta olyan amit akár dobálni lehet mint a filmekben ...:P Ha megkellt akkor enyhén kilisztezett tepsibe tesszük és ráhelyezzük a feltétet , 15-20 perc alatt készre sül ...és oda lesz érte a család. Feltét: szabadon választható...( én személy szerint a tejfölbe kevert fokhagymás fűszeres verziót kedvelem . és ez csak az alap krém ....erre jön a zöldség , felvágott stb...) Ha nem szeretnénk 4 nagy tepsivel akkor értelem szerűen lefelezzük a megadott mennyiségeket. .. jó étvágyat
5 perces pogácsa
Hozzávalók:
3 dl tej, 8 dkg Rama margarin, 16 dkg liszt, 3 tojás, 1 kávéskanál só, 12 dkg sajt (jó, ha füstölt).
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk.
Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit meghűlt, belekeverünk 3 tojást egészben, 12 dkg füstölt sajtot és egy kávéskanál sót.
A kész masszából vajazott tepsibe kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk és közepes tűzön sütjük, előmelegített sütőben előbb alsó, majd felső lángon.
Melegen tálaljuk, melegen ajánljuk.
Hidegen kelesztett lángos
Hozzávalók:
• 1 kg rétesliszt • 5 dkg élesztő (felfuttatni) • 1ek. Olaj • 1ek. Só • 2 tojássárgája • 0,5 liter tej • 1 tejföl (kicsi)
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
AZ EGÉSZET ÖSSZEGYÚRNI!
Beolajozni egy nylon zacskót, beletenni a tésztát és legumizni. (Sok hely legyen mert kel a tészta és duplájára növekszik).
24 órát pihentetni a hűtőben, utána lehet sütni. 2 hétig is eláll.