Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


receptek

2009.03.26

Tüköt tojás virslivel:

4 db tojás 4 db virsli só

Elkészítési idő: 10 perc

Elkészítés:


  1. A virsliket óvatosan egy éles késsel hosszában félbevágjuk, úgy, hogy a tetejükön egyben maradjanak.
  2. Kifelé fordítva szív alakot formálunk belőlük, majd az aljukat egy fogpiszkálóval átszúrjuk.
  3. A virslik egyik oldalát teflon serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd átfordítjuk a másik oldalára, és beleütünk egy tojást. Addig sütjük, amíg a tojás teteje szépen "meghúz".

Zsemlében sült tojás:

Fejenként egy zsemle, 2 tojás és két szelet sonka

Elkészítési idő: 15 pe

Elkészítés:

A zsemléket félbevágom, kiszedem belőle a belsejét, és belerakom a kivajazott tepsibe. A zsemlékbe belefektetem a sonkát és ráütöm a tojást. 

Erős lángon addig sütöm, amíg a tojás fehérje megszilárdul. Paradicsommal, zöldsalátával tálalom. Jó reggelire, vacsorára, a gyerekek nagyon szeretik.

Tipp: Ketchuppal díszítve rajzolhatunk neki szemet, szájat.

Lilahagymás babkrém - szendvicskrém recept:

1 piros bab konzerv, 1 lila hagyma, pici só, pici ecet vagy almaecet vagy balzsamecet

Elkészítési idő: 5 perc

Elkészítés:

A babkonzervet kinyitom, leöntöm a levét.

A hagymát berakom egy turmixba vagy mixelős gépbe, picikre ledarálom, majd hozzáadom a babot, sót, csepp ecetet.

A babkrém legfinomabb barna kenyérhez, sok nyers zöldséggel.

pizza tészta ( egyszerű, gyors)

Hozzávalók:


4 nagy tepsi pizzához 1 kg liszt, 0,5 l víz, só, cukor , élesztő..( és megbolondíthatjuk egy kis fűszerrel magát a tésztát is ) .

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az 1 kg liszthez hozzá keverjük a 2 evőkanál cukrot és az élesztőt na meg körülbelül 1 dl tejet. ( én instant élesztőt használok az kapható 0,5 kg liszthez  vagy 1 kg liszthez . ) amikor ezt jól össze kevertük  akkor langyos vizzel felöntjük és össze dolgozzuk kézzel ....

és már mehet is pihenni ...kb fél óra  elég neki...isteni puha a tészta olyan amit akár dobálni lehet mint a filmekben ...:P

Ha megkellt akkor enyhén kilisztezett tepsibe tesszük és ráhelyezzük a feltétet ,  15-20 perc alatt készre sül ...és oda lesz érte a család.  

Feltét: szabadon választható...( én személy szerint a tejfölbe kevert fokhagymás fűszeres verziót kedvelem . és ez csak az alap krém ....erre jön a zöldség , felvágott stb...) 

Ha nem szeretnénk 4 nagy tepsivel akkor értelem szerűen lefelezzük a megadott mennyiségeket. ..

jó étvágyat

5 perces pogácsa

Hozzávalók:
3 dl tej, 8 dkg Rama margarin, 16 dkg liszt, 3 tojás, 1 kávéskanál só, 12 dkg sajt (jó, ha füstölt).

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

3 dl tejet 8 dkg Rámával forrásig hevítünk.

Folytonos kavarás közben belekeverünk 16 dkg lisztet és addig kavarjuk, amíg a kanálról le nem válik. Ha kicsit meghűlt, belekeverünk 3 tojást egészben, 12 dkg füstölt sajtot és egy kávéskanál sót.

A kész masszából vajazott tepsibe kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk és közepes tűzön sütjük, előmelegített sütőben előbb alsó, majd felső lángon.

Melegen tálaljuk, melegen ajánljuk.

Hidegen kelesztett lángos

Hozzávalók:
• 1 kg rétesliszt • 5 dkg élesztő (felfuttatni) • 1ek. Olaj • 1ek. Só • 2 tojássárgája • 0,5 liter tej • 1 tejföl (kicsi)

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

AZ EGÉSZET ÖSSZEGYÚRNI!

Beolajozni egy nylon zacskót, beletenni a tésztát és legumizni. (Sok hely legyen mert kel a tészta és duplájára növekszik).

24 órát pihentetni a hűtőben, utána lehet sütni. 2 hétig is eláll.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.