Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sütés nélküli édességek

2010.03.16

Almatorta

Hozzávalók:

1 kg alma

1 csomag babapiskóta

2 csomag vaniliás pudingpor

4,5 dl víz

cukor

fahéj

citromlé

Elkészítés:

A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával. Az almát lereszeljük és 2 dl vízzel puhára pároljuk. A pudingport 2,5 dl vízzel elkeverjük és hozzáadjuk az almához. Ezt addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjazzuk és egy kevés citromlevet is adunk hozzá. Ismét jól elkeverjük és még melegen a felét ráborítjuk a piskótákra. Ismét kirakunk, egy piskótasort majd ráöntjük a maradék alma masszát. A tetejét elsimítjuk, és hűvös helyre tesszük.

Mikor már kihűlt a tortánk, akkor a felvert tejszínhabot (lehetőleg növényit) a torta tetejére kenjük. Díszítésnek reszelhetünk a tejszínhabra csokoládét.

Tiramisu

Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta

1 csomag vaníliás puding

5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)tiramisuu

1/2 liter tej

1 teáskanál zselatinpor

1 kis doboz tejföl (vagy joghurt, minél zsírosabb)

1 bögre erős nescafé (cukor és tej nélkül)

rum ízlés szerint

kakaópor

Elkészítés

A pudingot a zacskón található utasítás szerint elkészítem. Mikor már majdnem jó, még a főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint is. Amikor már hűlt egy kicsit és nem forró, habverővel óvatosan hozzákeverem a tejfölt. A piskótákat belemártom a rumos kávéba. Egy réteg krém egy réteg piskóta, így rétegezem a tortaformába. A legfelső réteget meghintem kakaóporral és nagyjából fél napig hűtőben pihentetem. Ez után már szépen lehet szeletelni.

Fahéjas-körtés rizspuding

Hozzávalók:

6 dl tej

2 dl rizs

8 dkg kristálycukor

2 tojás sárgája

1/2 citrom reszelt héja rizspuding

1 narancs reszelt héja

1/2 vaníliarúd

5 db körte

2-3 evőkanál méz

őrölt fahéj

őrölt friss gyömbér, só

Elkészítés:

A rizst puhára főzzük 6 dl tejben, 4 dkg cukorral, 1 csipet sóval. (Ha még kell, öntsünk hozzá tejet, hogy lágy legyen. A tojássárgákat felhabosítjuk a maradék cukorral, beletesszük a citrom- és narancshéját, valamint a vaníliarúd kikapart belsejét, s a készre főtt rizsbe keverjük. 1 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Lefedve hagyjuk kihűlni. A körtéknek levágjuk a héját, kimagozzuk és felszeleteljük kisebb kockákra. Ezt egy kis forró mézem megpároljuk. A narancs másik felének a héjával, őrölt fahéjjal és friss reszelt gyömbérrel ízesítjük. Ha kihűlt a rizs, akkor a körtét a tetejére szedjük és hűtve, hidegen tálaljuk.

Puncsos-kekszes szelet

Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz

1 csomag rumpuncs pudingpor

1 csomag csokoládé pudingpor

25 dkg margarin

cukor

tej

méz

díszítéshez reszelt csokoládé

Elkészítés:

A pudingokat felfőzzük 4 dl tejben 2 evőkanál cukorral (vagy a zacskóra írt recept szerint). A margarint nagyjából 15 dkg cukorral habosra verjük. A habos margarin egyik felét a csokis pudinghoz a másikat a puncsoshoz keverjük.

A tepsi alját szorosan kirakjuk mézes tejbe mártogatott keksszel, erre öntjük rá még melegen az egyik pudingot és egy újabb kekszréteg után a másodikat. A desszert tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

Morgós csúcs

Hozzávalók:

(tésztához):

10 dkg darált keksz

20 dkg darált dió

25 dkg porcukor

8 dkg margarin

4 dkg kakaópor

Kristálycukor a díszítéshez, meggy a sütemény közepébe

(töltelékhez):

25 dkg gesztenyemassza

5 dkg porcukor

15 dkg darált háztartási keksz

10 dkg vaj

rum vagy rumaroma

Elkészítés:

A kekszet, diót, porcukrot és a kakaót összedolgozzuk, ha nagyon száraz és omlót a tészta, akkor kevés tejet adunk hozzá. Nagyjából 25 db gombóc készíthető belőle, melyeket a végül kristálycukorba forgatunk.

A gesztenyemasszát összedolgozzuk a keksszel, porcukorral, vajjal és egy kevés rummal.

A kekszes diómasszát belenyomkodjuk a formába (ez akár egy citromfacsaró is lehet) úgy, hogy a közepébe még beleférjen a töltelék. Beletesszük a meggyet a közepébe, majd a megmaradt üreget a gesztenyés masszával teljesen feltöltjük. A kristálycukor miatt könnyedén kirázható a formából a sütemény.

Kekszes-tejfölös szelet

Hozzávalók:

1 nagy pohár tejföl (egy kisebb tepsi süteményhez lesz elég)

6-8 evőkanál cukor

1 db vaníliás cukor

1 zacskó háztartási keksz

Gyümölcs a tetejére (banán, eper, stb.)

Elkészítés:

1 nagy pohár tejfölt összekeverek 6-8 evőkanál cukorral és hozzáadom a vaníliás cukrot is (a tejfölhöz keverhető kevés finomra tört túró is, ha van). A tepsi alját kirakom háztartási keksszel, erre óvatosan rászedem a cukros tejfölt majd még egy réteg kekszet a tetejére. Minden keksz tetejére egy gyümölcsdarabot helyezek, és a végén bevonom tortazselével. Nagyjából félnapnyi állás szükséges, utána szépen szeletelhető.

Banános süti

Hozzávalók:

1 csomag kör alakú piskótatallér

3-4 db banán

1 csomag vanília puding + tej

Elkészítés:

2 piskótatallér közé helyezz egy kb. fél cm vastag banánkarikát. Szúrd át egy fogvájóval, hogy ne essen szét. A pálcikát fogva mártsd bele a sűrűre készített meleg pudingba.

Másnapra a piskóta lepuhul és összeérik az íze a banánnal. Többféle pudinggal vagy olvasztott csokoládéval is elkészíthető a desszert.

Citromos álom

Hozzávalók:

25 dkg babapiskóta

0,5 liter tejföl

0,5 l tejszín

2 db citrom

12 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekavarjuk a citromok reszelt héját és levét. Ez után óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.

Az edényünk alját kirakjuk egy réteg babapiskótával, majd rákenjük a krémünk felét. Erre ismét teszünk, egy réteg babapiskótát majd a maradék krémet szépen elsimítjuk a tetején, s citromkarikákkal díszítjük. Érdemes egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezni fogyasztás előtt.

Dinnye süti

Hozzávalók:

Piros részhez:

12,5 dkg margarin

20 dkg darált keksz

10 dkg porcukor

1 piros ételfesték

1 rumaroma

10 dkg porcukor

2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

Zöld részhez:

12,5 dkg margarin

30 dkg darált keksz

1 zöld ételszínezék

10 dkg porcukor

2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

Elkészítés:

Mind 2 színhez az összetevőket alaposan összedolgozzuk. A piros masszából 6 db egyforma nagyságú golyót készítünk, majd a zöld masszát is egyenlő 6 részre osztjuk. Ezzel beburkoljuk az előbb gömb alakúra formált piros masszát. Az elkészült golyókat 1 éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnak 8 szeletre vágjuk fel őket. (érdemes a golyókat előbb félbe vágni és utána további cikkekre osztani, mert így nem morzsálódik annyira)

Magokat reszelt csoki darabokkal imitálhatunk desszertünkön. Csak szórjuk rá nyugodtan

Kekszes krémes

Hozzávalók:

1 csomag háztartási keksz

1,5 csomag vaníliás pudingpor

12,5 dkg margarin

7,5 dl tej

2 db tojás

fél csomag zselatin

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A forma (tepsi) alját kirakjuk keksszel, úgy, hogy fedje az egészet. Erre fogjuk majd rákenni a krémet.

Krém: A pudingport, a tojások sárgáját, cukrot, lisztet és a zselatint egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A forró masszához hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és az apró kockákra vágott margarint. A kész krémet óvatosan a tepsibe tesszük, majd a tetejét ismételte kirakjuk keksszel.

Másnapra a keksz jól lepuhul és az elemek között szépen fel lehet vágni a süteményt.

Túrógolyó

Hozzávalók:

50 dkg túró

30 dkg kókuszreszelék

30 dkg porcukor

Vaníliás cukor

Mogyoró/mazsola/mandula

Elkészítés:

A túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot összedolgozzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ez után hozzáadjuk még a kimért kókuszreszeléket, összekeverjük és golyókat formálunk belőle, melynek közepébe helyezzük a mogyorót/mazsolát/mandulát, majd megforgatjuk a kimaradt kókuszreszelékben.

Könnyen elkészíthető, könnyű és frissítő édesség. Hűtve fogyasztandó.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tatabánya

(anna, 2010.07.05 09:41)

én olyan sütit tudok ami a mikróba 3 perc alatt kész.