Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes zserbó

2009.12.28

Mézes zserbó

50 dkg lisztet elmorzsolunk 6 dkg zsírral, vagy 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 2 egész tojást, 4 evőkanál folyékony mézet,és kb. ugyanannyi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 egyenlő részre osztjuk kissé pihentetjük,és kinyújtjuk, sütőlemezen világosra kisütjük, amit jól megvajazunk. Krém: 20 dkg vajat habosra keverünk 20dkg porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral. Közben 2 dl tejben üvegesre főzünk 2 evőkanál búzadarát. Kihűtjük, és a vajkrémmel jól kikeverjük. Az alsó lapot krémmel, a másodikat baracklekvárral, majd ismét vajas krémmel kenjük meg. Tetejére csokimáz kerül. Kb. 2 óra múlva megpuhul, de jobb ha egy éjszakát várunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.