Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


arc ápolás magasfokon

2009.03.17

Jaj, már megint hogy nézek ki! És ezek a kis csúnya sárga pontocskák az arcomon? Most mit csináljak? Pedig tele van a fürdőszoba mindenféle kencével, de hogy éppen melyiket mikor kéne használni, a fene se tudja. Segítsen már valaki!

 

Van egy olyan mondás, hogy mindennek eljön a maga ideje. Így van ez a bőrápolással is, hiszen a bőrünknek is van egy úgymond biológiai órája, amelyet figyelembe kell venni az arcápolásnál. Nézzük, miről is van szó.
Én például meg voltam győződve róla, hogy ébredéskor hideg vizzel kell arcot mosni. Pedig ez nem így van. Amikor az ember felpattan az ágyból, akkor még a bőr hőmérséklete alacsony, így a hideg víz nem tesz jót neki. Ehelyett inkább langyos vízzel mossuk ki a csipát a szemünkből, na, és ezzel frissítsük fel a arc vérkeringését is. Ha ezzel megvagyunk, akkor mindenképpen vigyünk fel a bőrre valamilyen hidratáló krémet, természetesen a bőrtípusunknak megfelelőt. Erre azért van szükség, mert így megvédhetjük az arcunkat a Nap káros sugaraitól. Természetesen, ez csak egy általános és mindenki által használható arctitsztítási mód. Viszont, most vegyük sorra, hogy a különböző bőrtípusok milyen speciális gondoskodást igényelnek.

Vegyes bőrtípus

Ez a leggyakrabban előforduló bőrtípus. Ennek jellemzői, hogy ősszel az orrnál és az állnál fényesebb a bőr, itt gyakoriak a mitesszerek. Tudod, azok a fekete, apró kis pontocskák. Az orcák és a homlok érzékenyebb, a szem körüli részek pedig szárazak. Erre a bőrre reggel és este használjuk alkoholmentes tonikot. Érdemes télen hetente egyszer vagy kétszer leradírozni a bőrt, ezzel is megtisztítva az arcot az elhalt hámrétegektől.

 

Száraz, érzékeny bőrtípus

Ez egy igen érdekes bőrtípus. A nyári napsugarak ennek a bőrtípusnak egyáltalán nem kedveznek, hiszen kivonják belőle a nedvességet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy más krémet kenjünk fel éjszakára, mint nappalra, különben attól is szárazzá válik a bőrünk. Ha pedig már a krémek között kutatunk, csak olyat vegyünk le a polcról, amelyre rá van írva, hogy száraz bőrre. Szappan és arctonik használata tabu.

Zsíros, pattanásos bőrtípus

Talán ez a legérdekesebb bőrtípus számotokra, hiszen a tinédzser korban a pattanások okozzák a legtöbb problémát. Ebben az esetben az a lényeg, hogy megélénkítsük a bőr vérkeringését, ezért a nap bármely szakaszában bátran használjuk a hideg-meleg vizes arcmosást. A zsíros bőr kezelésére kiválóan alkamas az uborkapakolás. Meghámozott uborkakarikákkal borítsuk be az arcot, majd húsz percig hagyjuk rajta. Ettől egészen felfrissül és feszessé válik a bőr.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.