Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hozzád illő haj típus

2009.03.17

Kövezsd a divatot:

De ne bármi áron! A hozzád illő frizura kiválasztása ugyanis nagyon fontos. Hiszen nem minden hajtípus áll jól mindenkinek. Vajon neked melyik a legmegfelelőbb? Ha kíváncsi vagy rá, tarts velünk most is!

 

Beszéltünk már a hajról általában, a hajápolás különböző módjairól, és arról is: hogyan tehetjük a fejünkön lévő szőrzetet a legtökéletesebbé hajvágással, dauerral, illetve hajfestékkel. Az azonban még lehet, hogy számodra is titok, hogy hogyan döntsd el, milyen hajviselet áll jól neked. Nem elég ugyanis a sztármagazinokat lapozgatva kiválasztanod példaképed hajkölteményét, mert lehet, hogy ami rajta jól mutat, az egyáltalán nem illik a te arckarakteredhez. Szóval - mivel a hajunk a legnagyobb ékességünk - csodákra lehet képes egy megfelelő frizura, illetve ennek az ellenkezője is igaz lehet.

 

Először is el kell dönteni, hogy milyen az arctípusod. Megkérdezheted egy fodrásztól is, de egyedül is kísérletezhetsz. Állj a tükör elé, fogd össze hátul a hajadat, és figyeld meg a fejformádat! Négy alapvető arctípus létezik: hosszúkás, szív, kerek és ovális.

 

Hosszúkás: Legkönnyebben a hegyes állról és a keskeny állcsontról ismerhető fel.

Ne válassz hosszú, sima frizurát! Vágasd rövidre vagy félhosszúra a hajad, fésüld oldalra, és a homlokodat lehetőleg ne hagyd szabadon!

 

Szív: Széles állcsont, keskeny homlok és közelálló szemek jellemzik.

Az ilyen arctípushoz a rövid és a hosszú haj is jól állhat. Ha az előbbit szeretnéd, akkor csinálj magadnak oldalválasztékot, az arcodat feltétlenül hagyd szabadon, és a fülednél a hajadat fésüld kifelé! Ha a hosszú haj tetszik, akkor a homlokodat hagyd szabadon! Fésüld simára a hajadat, a végét pedig göndörítsd!

Kerek: Legkönnyebben a széles állcsontról és homlokról, illetve a távol ülő szemekről ismerhető fel.

Ha rövid hajat szeretnél, akkor a választékot ne tedd középre, hanem inkább oldalra! Neked kifejezetten jól állna a frufru. Ha a hosszú vagy a félhosszú haj jobban tetszik, akkor pedig éppen a középső választék az előnyös neked. Hosszú tincseket fésülj az arcodba, hogy ezáltal egy kicsit keskenyebbnek tűnjön.

 

Ovális: Széles állcsont, hegyes áll, magas homlok és távol ülő szemek jellemzik.

Te is szerencsés vagy, mert választhatsz rövid és hosszú frizurát is. Ha rövid hajat viselsz, akkor hagyj néhány tincset a homlokodra és a halántékodra lógni: ezzel elkerülheted, hogy a fejed háromszög alakúnak tűnjön. Ha félhosszú vagy hosszú a hajad, akkor a fejed tetején fésüld simára, az alját pedig egy kicsit göndörítsd!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.