Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hajak

2009.03.17

Egyenes vagy göndör a hajad? Netán hullámos? Mindhárom nagyon szép tud lenni, de gyakori, hogy éppen nem az tetszik nekünk, ami a természetes hajtípusunk. Viszont könnyen megváltoztathatjuk a frizuránkat! Lássuk csak!

 

Az emberi természet már csak olyan, hogy sohasem az tetszik neki, ami van: a szőkék feketék akarnak lenni, a feketék szőkék, a barnák pedig vörösek stb. Ugyanígy: akinek egyenes szálú a haja, az göndör fürtöket szeretne, akinek viszont dús, loknis frizurája van, az a sima hajat irigyli. Pedig mind az egyenes, mind a hullámos, mind pedig a göndör haj nagyon szép tud lenni, ha megfelelően ápolják, sőt általában az áll mindenkinek a legjobban, ami természetes. Ennek ellenére mostanság már arra is van mód, hogy megváltoztassuk a külsőnket: egyenesből hullámos, göndörből pedig sima hajat stb. hozzunk létre. Nézzük a három alaptípust!

 

Egyenes haj

Az ilyen haj általában vékonyszálú szőke vagy pedig vastagabb szálú és sötét színű. Legtöbbször az szokta zavarni az ilyen hajúakat, hogy frizurájuk nem látszik elég dúsnak. Ezen segíthetsz különböző hatásnövelő hajápoló készítményekkel, de csinálhatsz magadnak göndör, illetve hullámos fürtöket is gőzölés vagy hajcsavaró segítségével. Alkalmanként használhatsz hajsütővasat és kreppelőt is, de az előbbivel vigyázz, mert elégetheted vele a hajadat. A dauer mostanában már sokkal jobb, mint régen, de túl sokszor nem jó alkalmazni, mert tönkreteheted vele a hajadat, és sokáig tart, míg lenő. Vigyázz azonban arra, hogy a különböző hajápolókból ne használj túl sokat, mert attól lelapulhat a hajad! Vékonyszálú hajnál dúsabb hatást érhetsz el hajszínezők segítségével is. Vastagabb szálú hajnál pedig jól mutat a rövid, könnyen kezelhető frizura.

 

Hullámos haj

Bizonyára tapasztaltad már, hogy a te hajad állandó irigység tárgya. Szerencsés vagy, mert könnyen dús hajkoronát varázsolhatsz belőle, ám hajszárító vagy gőzölő segítségével ki is egyenesítheted. Hajadat még szebbé teheted olyan készítményekkel, amelyek fényt és csillogást adnak neki. A hullámos hajból mindig elkészíthető az éppen aktuális divatnak megfelelő frizura, de a természetes lágy hullámok maguktól is nagyon vonzóvá tehetnek.

 

Göndör haj

Neked sohasem kell azon aggódnod, hogy frizurád nem eléggé dús, mert a te hajad mindig rengetegnek hat. Viszont az is igaz, hogy a göndör haj igényli a legtöbb ápolást, gyakran válhat ugyanis töredezetté. Mindig ügyelj a hajvégek ápolására! Hajmosás után feltétlenül használj balzsamot a könnyebb kifésülhetőség érdekében, anélkül ugyanis hajkoronád összegubancolódhat, és így rendetlennek tűnhet. Célszerű éjszakára befonni a tincseidet, mert így reggel sokkal könnyebb lesz a fésülködés.

Tehát akár göndör, akár hullámos, akár egyenes hajad van, mindenképpen lehetsz csinos, ha rendszeresen ápolod. Jövő héten a testékszerekről és azok hatásairól fogunk beszélni. Addig is jó szépítkezést kívánok!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.