Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


festés

2009.03.17

Ti még igencsak fiatalok vagytok, így nem sok alkalmatok van arra, hogy egy kis sminket az arcotokra varázsoljatok. Az iskolában nem engedik, s talán még otthon sem. Mégis biztosan akad néhány olyan ritka alkalom, amikor tiétek a pálya és nincsenek efféle korlátok.
Mivel ti még - ahogy már mondtam is - nagyon fiatalok vagytok, egy smink feltételekor ne arra törekedjetek, hogy minél jobban megváltoztassátok a vonásaitokat, hanem legyen fő szempont a természetesség. Kevés sminket használj, de tanuld meg, hogyan lehet a kicsivel is a legjobb hatást elérni. Kísérletezz egy kicsit, szánj rá időt, hogy megtaláld az arcodhoz, szemedhez, hajadhoz legmegfelelőbb árnyalatokat. S amelyik a legelőnyösebb, azzal máris elterelheted a figyelmet a hibáidról és kiemelheted azokat a vonásaidat, melyek előnyösebbek.
Nézzük lépésről-lépésre, mit is kell tenned!

1. Az alapozás

 

Az alapozás azért jó, mert eltakarja az arcbőr apró hibáit, a színbeli eltéréseket, ugyanakkor egyenletes simaságot ad a bőrnek. Több színben kaphatóak az alapozók, olyat válassz, amelyik legközelebb áll a te bőrszínedhez, na és persze amelyik a bőrtípusodnak is a legmegfelelőbb.

2. A púder

 

A púder arra szolgál, hogy a bőr kissé zsíros fényét könnyedén eltüntesd. Választhatsz por alakú és krémpúder változatot is. A porpúder egyenletes simaságot ad, és könnyen el is távolíthatod a felesleges port, a krémpúder viszont sokkal könnyebben kezelhető. Ha nem színtelen, hanem színes púdert használsz, akkor az legyen néhány árnyalattal világosabb, mint az alapozód!

3. Az arcpirosító

 

Már a nevéből is kivehető, hogy az arcpirosítóval kicsi pírt varázsolhatunk az arcunkra, ezzel rózsásabbá teheted az arcodat. Ez főleg akkor szerencsés, ha az adott napon valahogy sápadtabbnak látod magad. Arra nagyon figyelj, hogy a pirosítód soha ne legyen erős, feltűnő. Legyen természetes színe, és az is csak halvány.

4. A szemfestés

 

A szemed festésével is jó, ha csínján bánsz, hiszen egy fiatal arcot csak eltorzít az erős smink, nem pedig szépíti. A mi célunk pedig természetesen az utóbbi. Arról nem is beszélve, hogy az erős smink öregíti az arcodat. A szemhéjadra és a szemüreg felső részére tegyél valamilyen pasztell árnyalatot, majd az ujjaiddal szépen simítsd el, hogy egyenletesebbnek hasson.

5. Az ajakrúzs

 

Végül elérkeztünk az ajakrúzshoz. Ma már annyiféle színben kaphatóak a rúzsok, hogy talán meg sem lehetne számolni. A jó szájfestéshez három dologra lesz szükség: egy ajakceruzára, egy rúzsra és egy ajakecsetre. Először tegyél a szádra egy semleges színű alapozót, aztán a ceruzával rajzold meg a száj körvonalát. Jó, ha a ceruza egy árnyalattal sötétebb, mint a rúzs. Ha ezzel megvagy, tegyél fel valamilyen színt az ecsetre és fesd ki a szádat a közepétől a szád sarkai felé haladva. Ha akarod, a ceruzával meghúzott vonalat kihagyhatod, ha akarod be is kenheted. Végül - ez persze nem kötelező - használhatsz ajakfényt is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.