Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Válni vagy nem?

2009.04.28

VÁLNI VAGY NEM VÁLNI?

MÉRLEGEN A CSALÁD SORSA

Hibás felfogás az, hogy a gyermekek miatt fenn kell tartani egy rossz házasságot - állapították meg brit kutatók. A gyermekekre ugyanis jobb hatással van a békés, kiegyensúlyozott környezet, mint a feszült családi légkör.

A kutatók arra voltak kíváncsiak, milyen eredményeket szereznek az iskolában azok, akik boldog családi háttérrel rendelkeznek, azok, akik szüleinek kapcsolata feszültséggel terhes, valamint azok, akiknek elváltak a szülei.

Természetesen azok a gyermekek teljesítettek a legjobban, akik békés családi életet éltek szüleikkel, és rosszabbul szerepeltek, akik szülei között problémák voltak.

Akik csonka családban nevelkedtek, külön élő szülőjükkel, általában az apjukkal azonban szoros kapcsolatot ápoltak, jobban teljesítettek azoknál a társaiknál, akik ugyan teljes családban éltek, de otthon problémák voltak. Az is kiderült, hogy a gyermekek számára a kapcsolat szorossága fontosabb, mint a találkozások gyakorisága.

A kutatás szerint az otthoni erőszak vagy a szülő szeretetének hiánya nagyobb hatással van a gyermekekre, mint a szülők közötti jó vagy rossz viszony.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.