Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermek prostitúció?

2009.04.28

 

GYERMEK  PROSTITÚCIÓ - HOL A SZÜLŐK ?????????????????????????????????

Egyre több fiatalkorú lánynak vész nyoma hazánkban; arányuk korosztályukban már rég túllépte a 60 százalékot.

.

A kislányokat főleg a gyermekprostitúció réme fenyegeti, nemzetközi felmérések szerint a fogva tartottak, kihasználtak átlagéletkora folyamatosan csökken. Magyarországon a rendőrség és a prostituáltak érdekvédelmi egyesülete a 14 év alatti gyermekeket érintő prostitúcióról nem is tud - írja a Figyelő. A gyermekotthonok és a civil szervezetek ezzel szemben jól tájékozottak a kérdésben: ismernek fiatalokat, akiket saját családjuk bocsátott áruba, bűnszövetkezetek kezébe kerültek vagy "önként" álltak munkába.

Az iparágra - mely egyébként a második legjövedelmezőbb a kábítószer-kereskedelem után - jórészt az a jellemző, hogy a szervezett bűnözés egyengeti útját. Szinte megfoghatatlanok azok a családok is, akik saját gyermekeiket futtatják; érthető módon ők sem verik nagydobra, hogy miből szerzik a pénzt. Sokszor, rokonaik iránti lojalitásból, maguk a gyerekek is tagadnak, ha tetten érik őket.

Szakértők szerint a gyermekprostitúciót a korai szakaszban lehetne megállítani, ehhez azonban több társadalmi rétegen keresztül kéne felgombolyítani a szálakat, ráadásul jóval pontosabb adminisztrációra lenne szükség.

-STOP-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.